Sydney - Australia

La finalul lunii septembrie am avut 2 saptamani concediu, timp petrecut in Romania alaturi de familia mea si cei dragi. In industria in care lucrez, destinatii precum Phuket, Bali, Maldive, Seychelles, sunt foarte la indemana, dar eu am ales sa merg in Targu-Jiu, locul unde m-am nascut. Pentru ca nici o plaja din lume nu te poate regenera mai mult decat o face orasul natal, si nici o raza de soare nu e mai stralucitoare decat mama ta.

Am fost placut surprinsa in momentul in care am verificat rosterul si am vazut ca 3/5 cereri au fost aprobate: o zi libera la intoarcerea in Abu Dhabi, un Sydney de bun venit si un Hong Kong pe la jumatatea lunii octombrie.

Australia e cap de lista pe programul meu, a 6-a tara ca marime din lume si totodata cel mai mic continent, acolo unde toamna din Romania e primavara, soarele lor e luna noastra si UGG-urile sunt cele mai originale :)

Pot sa spun ca am calatorit in timp, pentru ca am plecat dimineata din Abu Dhabi si dupa un zbor de 12 ore si 40 de minute, am aterizat tot dimineata in Sydney :) Cum am inceput coborarea, se zareau niste peisaje incredibile, iar asteptarea mea era tot mai nerabdatoare. Nu-mi venea sa cred ca aterizez in Sydney, un loc pe care doar visam sa il vad! :) Ajunsa la hotel, am baut rapid un ceai revigorant si am iesit sa ma plimb putin, in ideea in care ma intorc imediat sa dorm. Ca de obicei, harta de la receptie, cateva intrebari si directii care sa ma ajute sa ma intorc in siguranta, si am pornit. Pare-se ca Syndey Opera House e la 20 de minute de mers, asa ca m-am hotarat sa ma indrept intr-acolo. Drumul era prin Gradina Botanica, denumirea oficiala Royal Botanic Garden-Sydney, sau pe scurt, Paradis :)




Vad foarte multi sportivi, turisti si locali, era o zi de duminica relaxanta si o atmosfera de vacanta, iar eu, odata ajunsa la Opera, am indraznit sa ma ratacesc prin zona. Imi era foame, asa ca m-am oprit sa mananc ceva, timp in care observ ca era o coada imensa in spatele meu; curioasa fiind, intreb pe cel care m-a servit despre ce e vorba. Imi spune ca vaporul spre Manly e gata de plecare - una dintre cele mai frumoase plaje din Australia. Uitasem ca trebuia sa dorm, am multumit pentru pretioasa informatie, am schimbat rapid directia dinspre casa spre casa de bilete si m-am imbarcat pe feribot.


M-am strecurat prin multime si am incercat sa prind un loc de unde sa pot vedea cat mai multe. Era misto vaporul, cu cafenea si chiar si politie la bord. Ni s-au verificat biletele si o tipa de langa mine a primit amenda pentru ca nu isi validase tichetul la intrare. 
Anyway, calatoria a durat aproximativ 30 de minute, care au zburat, sau ma rog, au inotat :)
Vad faimoasa insula, surferi, oameni la plaja, magazine cu de toate, terase, buticuri cu obiecte vintage, traditionale, souveniruri, tot ce vrei si ce nu vrei. 
Imi cumpar un smoothie si o banana cake si ma duc spre plaja cu pasi curiosi. 

Am reusit sa adorm pentru cateva minute pe plaja (oboseala isi spunea cuvantul) si apoi am continuat plimbarea pana la capat, prin apa. Era destul de rece, dar cred ca doar pentru mine :) La intoarcere, timpul pe vapor a trecut si mai repede...pe la 6 seara deja se intuneca, iar eu eram fericita ca am reusit sa vad toate lucrurile astea pe lumina si soare. Layoverul fiind de doar 29 de ore, restul timpului l-am petrecut dormind si dimineata urmatoare am mai dat o fuga pana la Opera sa iau micul dejun, niste raze de soare la pachet si sa fac cumparaturi; am intrat sa vizitez si catedrala Saint Mary, care era in drumul meu, dupa care m-am intors la hotel sa ma pregatesc de zborul inapoi spre casa. 
A fost minunat si sunt recunoscatoare pentru tot ceea ce mi se intampla. 


Cer senin si soare in priviri,
Madalina

Comments

Popular posts from this blog

Welcome on board!

Ho, Ho, Ho Chi Minh City - Vietnam